Verticale tuinen behoren echt tot de tuintrends van nu. Eerder konden we al kennis maken met het groene dak, een trend die ook veel aandacht heeft getrokken, en nog steeds trekt. De verticale tuinen kunnen worden gezien als een logisch gevolg op deze trend. Een verticale tuin wordt ook wel een muurtuin of een groene gevel genoemd.

Een verticale tuin wordt gerealiseerd door een muur of paneel te laten begroeien met diverse planten. Een heel bekend voorbeeld is natuurlijk wel de klimop, maar er zijn tegenwoordig veel meer mogelijkheden.

De Knegt hoveniers is specialist in tuinontwerp en tuinaanleg, ook wanneer u interesse heeft in het aanleggen een verticale tuin, binnen of buiten.

Maak een vrijblijvende afspraak

Verticale tuin aanleggen binnen of buiten

Een maatwerk ontwerp voor een verticale tuin

Eén van de grondleggers van de verticale tuin is Patrick Blanc, een botanicus uit Frankrijk. Hij ontwikkelde een basissysteem dat nu wordt gebruikt als effectief systeem voor verticale tuinen. Hierbij wordt de muur voorzien van polyamidevilten platen. Vervolgens kan er worden gewerkt aan een ontwerp voor de verticale tuin. Zo kan er bijvoorbeeld een bepaald patroon worden gerealiseerd met de planten. De wortels van de planten kunnen zich eenvoudig verspreiden door het vilt en irrigatie vindt plaats van bovenaf.

Wanneer u interesse heeft in een verticale tuin, dan kunnen wij met u in overleg treden over een goed ontwerp. Zo kunnen wij bekijken welke beplanting u graag ziet aan de verticale panelen of muren. Wij denken hierin graag met u mee over de mogelijkheden. Als ervaren hoveniersbedrijf kunnen wij u uiteraard ook voorzien van tuinadvies wanneer dit wenselijk is. Voor het realiseren van verticale tuinen zijn meerdere systemen mogelijk. Uiteraard kunnen wij samen met u bekijken welk systeem het best bij u en de ruimte past.

Een verticale tuin binnen of buiten

Een verticale tuin kunt u zo groot maken – of zo klein houden – als u zelf wilt. Dit betekent dat de verticale tuinen echt overal gerealiseerd kunnen worden, zelfs in de meest kleine tuinen. Veel mensen met een kleinere tuin vinden het lastig om deze groen te maken én ruimte over te houden om lekker te kunnen zitten. De verticale tuin biedt hierin zeker een mooie oplossing.

Wij adviseren u graag wanneer u interesse heeft in een verticale tuin. U kunt direct een offerte bij ons aanvragen, maar wij staan ook voor u klaar wanneer u eerst meer informatie of advies wenst over de verticale tuinen. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn op basis van uw specifieke buitenruimte.

Meer informatie aanvragen